Logo DDGI

JOVES FOTÒGRAF(E)S DE LES COMARQUES GIRONINES

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S

La XVI edició del Premi Joves Fotògraf(e)s ja té guanyador: el projecte «Nparanpare»,del fotògraf Daniel Casanovas.

El projecte consta d'un conjunt de 40 fotografies en color per mitjà de les quals Daniel Casanovas construeix un discurs amb l'objectiu de canviar la idea preconcebuda que es té del continent africà segons la qual "és una massa homogènia on tot són guerres, fam i tristesa" i donar a conèixer l'"Àfrica de la felicitat".

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Daniel Casanovas s'ha centrat en deixar constància gràfica de la vida en el petit poblat de Boulembou, ubicat al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30 Km de Gàmbia. Ancorat en la tradició rural (Boulembou està a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat) Casanovas ens explica com "el poblat viu una feliç vida rutinària"; "no hi ha sorpreses ni moltes expectatives", explica i mostra, amb les seves imatges, com "això no és vist amb tristesa o desolació, sinó com una tranquil·litat ignorància que provoca el somriure quotidià".

Per això, com a títol del reportatge, el fotògraf ha escollit el suggerent nom de «Nparanpare», que vol dir "bonic" en Sarahulle, l'idioma parlat a Boulembou.

La guanyadora de la XIV edició va ser Marina Calahorra amb el projecte "MENTAWAI, PROGRÉS O RETROCÉS?". Podeu descarregar el catàleg clicant sobre la imatge.

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Mapa web Situació Avís legal Diputació de Girona 2018