Logo DDGI

JOVES FOTÒGRAF(E)S DE LES COMARQUES GIRONINES

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S

Nova convocatòria 2019

S'ha obert la XVII convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s, que organitza INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Hi poden participar fotògrafs i fotògrafes de 18 a 30 anys, i el guanyador o guanyadora serà guardonat amb 1.000 €, l'edició d'un catàleg i la producció d'una exposició que itinerarà pels municipis, centres culturals de les comarques gironines i festivals de fotografia.

La proposta expositiva seleccionada es presentarà a Girona i després passarà a formar part del programa Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. A banda, l'exposició també farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d'Igualada, al Festival Imaginària de Castelló de la Plana i al Festival Mirades de Torroella de Montgrí, entre d'altres.

El període per presentar els projectes comença el 17 de setembre i acaba el 26 d'octubre de 2018.

Podeu consultar la convocatòria i les bases, en què s'especifiquen els detalls del procés selectiu (participants, projectes, documentació, lliurament, criteris de valoració, etc.), aquí:

XVII Convocatòria Premi Joves Fotògraf(e)s (2019)

Bases Reguladores

Formulari dades projecte

La XVI edició del Premi Joves Fotògraf(e)s ja té guanyador: el projecte «Nparanpare»,del fotògraf Daniel Casanovas.

El projecte consta d'un conjunt de 40 fotografies en color per mitjà de les quals Daniel Casanovas construeix un discurs amb l'objectiu de canviar la idea preconcebuda que es té del continent africà segons la qual "és una massa homogènia on tot són guerres, fam i tristesa" i donar a conèixer l'"Àfrica de la felicitat".

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Daniel Casanovas s'ha centrat en deixar constància gràfica de la vida en el petit poblat de Boulembou, ubicat al bell mig de la sabana senegalesa i situat a 30 Km de Gàmbia. Ancorat en la tradició rural (Boulembou està a dues hores en cotxe de la ciutat més propera amb supermercat) Casanovas ens explica com "el poblat viu una feliç vida rutinària"; "no hi ha sorpreses ni moltes expectatives", explica i mostra, amb les seves imatges, com "això no és vist amb tristesa o desolació, sinó com una tranquil·litat ignorància que provoca el somriure quotidià".

Per això, com a títol del reportatge, el fotògraf ha escollit el suggerent nom de «Nparanpare», que vol dir "bonic" en Sarahulle, l'idioma parlat a Boulembou.

La guanyadora de la XIV edició va ser Marina Calahorra amb el projecte "MENTAWAI, PROGRÉS O RETROCÉS?". Podeu descarregar el catàleg clicant sobre la imatge.

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Mapa web Situació Avís legal Diputació de Girona 2018