Exposició

Exposicions virtuals

Coexistir

Cicle: Joves fotògraf(e)s de Catalunya XXI (2023)

Autors: Pau de la Calle Argelés

«Coexistir» es una mostra de l'obra fotogràfica de Pau de la Calle sobre sobre el maltractament i l'abandonament d'animals de granja considerats víctimes d'explotació ramadera.

La Fundació Santuari Gaia és un centre vegà de rescat i recuperació d'animals considerats de granja. En el moment que es va crear, només hi havia dos santuaris com aquest a Espanya, però cap destinat als animals de granja. «Els animals de granja són animals que ningú ajuda. Es consideren de consum. L'últim de l'últim», explica el Coque, cofundador del Santuari. «A Gaia volem que la gent, a través de les històries d'aquests animals, no els vegi com un producte, sinó com si fossin el gos o el gat de casa».

En el moment en què els animals arriben al Santuari, comencen una nova vida on tots són tractats com a iguals. Els posen noms de persona perquè els consideren iguals als humans. Ismael López, que també va contribuir a la creació del Santuari, explica que són éssers que, com les persones, senten, pateixen i volen viure en llibertat. No volen ser explotats, ni maltractats, ni assassinats. Aquí és on els retornen la dignitat. Deixen de ser un número per convertir-se en un ésser únic i irrepetible. Per això mai repeteixen els noms. Al principi ell i el Coque s'encarregaven de tot. El Santuari ha evolucionat molt. Van començar amb un terreny de 3.000 m². Ara tenen 40 hectàrees, més de cinc-cents animals i una llista d'espera de fins a un any per ser voluntari a Gaia.

Els fundadors pretenen ampliar el Santuari per poder salvar més animals. Necessiten més terreny, però això també suposa més finançament. La seva intenció és professionalitzar-se per poder atendre millor els animals. L'Ismael assegura que no reben cap subvenció, i destaca que és curiós, perquè la tauromàquia o la caça, que maten animals, sí que en reben. En canvi, ells, que es dediquen a salvar-los la vida, no tenen cap mena d'ajuda pública. Es financen, principalment, gràcies a donacions. L'Ismael conclou que el seu objectiu és que un dia tots els animals siguin respectats i el Santuari no hagi d'existir.


Vídeo 

Ubicació actual

Festival FineArt d'Igualada

Dies

Del 23 de febrer al 17 de març de 2024
Claustre de l'Escola Pia (Pl. Castell, 10 Igualada)

Històric d'Itinerància

Casa de Cultura de Girona 
Del 4 d'octubre al 25 de novembre de 2023


Catàleg

Catàleg

Invitació

Invitació
<  Torna al llistat Següent exposició >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 consultes@inspai.catconsultes@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018