Exposició

Exposicions virtuals

Estudis i decorats

Cicle: Cent anys d'imatges (II) (2007)

Autors:

Abans de l'arribada de l'electricitat i dels equips d'il·luminació, els primers estudis de fotografia solien estar ubicats en àtics o edificis amb patis interiors que permetessin l'entrada de llum natural. L'arribada de l'electricitat va permetre situar els estudis a les plantes baixes amb la qual cosa s'evitava haver de pujar als darrers pisos com fins aleshores i també va fer possible l'ampliació de les fotografies.

Generalment, les dimensions de les primeres galeries eren d'entre 3 i 5 m d¿amplada per 9 o 10 m de llargària.

Qualsevol estudi fotogràfic disposava d'objectes i decorats amb els quals podia retratar els clients (butaques, bancs, plantes i cortines), amb fons d'estudi pintats que recreaven jardins o interiors d'edificis. També solia haver-hi objectes i joguines de tota mena per retratar els més menuts.

La finalitat de la majoria dels decorats i els instruments emprats als estudis fotogràfics era reproduir els ambients burgesos. En un retrat d'estudi tot estava meditat, tant els objectes que apareixien al retrat (un barret, un llibre) com els elements decoratius (balustrades, columnes) i els decorats de fons pintats (que evocaven un paisatge, una ciutat, un claustre o els voltants d'un llac).

L'estudi fotogràfic esdevingué així un espai teatral, amb uns actors que, representats pel fotògraf amb una escenografia adequada, volien mostrar una posició social.

 


Dies


Històric d'Itinerància

Casa de Cultura de Girona
Del 24 de maig al 23 de juny de 2017
<  Torna al llistat Següent exposició >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018