Fons Jordi Bertran Gallart

Fons Jordi Bertran Gallart

Aquesta donació està formada per vuit fotografies de vistes de Figueres, Castelló d'Empúries i Cadaqués. Són positius sobre paper, de format 6 x 8,5 cm, en què el procediment utilitzat és el gelatinobromur. Les imatges van ser realitzades pel pare del donant, Rafael Bertran Pequerul, aficionat a la fotografia, l'any 1956, durant un viatge familiar per les comarques gironines.

Àrea d’identificació
Codi de referència
CAT INSPAI 24
Nivell de descripció
Fons
Títol
Fons Jordi Bertran Gallart
Data/es
Data inicial i data final: 1956
Volum i suport
8 fotografies amb positius en paper, en blanc i negre, de format de 6 × 8,5 cm i amb procediment de gelatina i plata (revelatge químic).
Àrea de context
Nom del productor/s
Jordi Bertran Gallart
Història del/s productor/s
Jordi Bertran Gallart és el fill de Rafael Bertran Pequerul, el productor de les imatges. Aficionat a la fotografia, va fer-les l'any 1956 durant un viatge familiar a la Costa Brava.
Història arxivística
Les imatges es conservaven a casa del donant, Jordi Bertran Gallart, juntament amb la resta del fons del seu pare, i van arribar per correu postal amb una carta i una petita descripció. Cada imatge tenia una descripció i una datació al revers. El 2012 es van digitalitzar amb l'escàner Hasselblad Flextight X5 i posteriorment es van fer el tractament digital i la gestió del color. El mateix any es van netejar traient-los la pols amb un pinzell fi i una pera d'aire. Després es van codificar, es van descriure a la base de dades general del Centre i es van reubicar en material de conservació permanent, amb fundes de polièster d'anelles i dins una carpeta de cartró de PH neutre. Actualment les fotografies originals es conserven als dipòsits de conservació d'INSPAI.
Dades sobre l’ingrés
L'ingrés es va formalitzar el dia 2 de desembre de 2011 a partir d'un formulari de donació simple firmat pel Sr. Gallart i entrat al registre general de la Diputació de Girona. La Diputació va aprovar la donació a partir d'un decret de la Junta de Govern.
Àrea de contingut i estructura
Abast i contingut
Es tracta vuit imatges de vistes de Figueres, Castelló d'Empúries i Cadaqués datades l'any 1956, amb positius sobre paper, amb procediment de gelatina i plata, i de format de 6 × 8,5 cm, fetes pel pare del donant, Rafael Bertrán Pequerul, aficionat a la fotografia. L'àmbit geogràfic de les fotografies es concentra a Figueres, Castelló d'Empúries i Cadaqués.
Àrea de condicions d’acccés i ús
Condicions d’accés
Accés lliure i gratuït.
Àrea de documentació relacionada
Documentació relacionada
Àrea de control de la descripció
Autoria i data/es
SGM, maig del 2013.
Fonts
< Torna al llistat Següent fons >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018