Col·lecció Quim Giró

Col·lecció Quim Giró

Aquesta col·lecció està formada per 82 fotografies, totes elles retrats d'estudi d'autors com els figuerencs Pau Font, Domènec Bosch, els gironins Amis Unal, Joaquim Massaguer i Reina i Barrera, els fotògrafs barcelonins Cantó, Adrien Cordiglia o Rafael Areñas, i també n'hi ha de fotògrafs de Bèlgica i França.

De les 82 fotografies, 13 fotografies són en negatius de placa de vidre de 13x18 i 69 fotografies són positius en blanc i negre, amb emulsió a l'albúmina i al col·lodió sobre paper i cartró secundari. Cal destacar el bon estat d'algunes d'aquestes "carte de visite".

Les fotografies van ser comprades l'any 2006 al fotògraf empordanès Quim Giró, i complementen un tema d'interès com els inicis de la fotografia a les comarques gironines així com també l'estudi d'Emili Massanas i Burcet sobre els primers fotògrafs de les comarques gironines, especialment a Girona i Figueres.

Àrea d’identificació
Codi de referència
CAT INSPAI 25
Nivell de descripció
Fons
Títol
Col·lecció Quim Giró
Data/es
1865-1950
Volum i suport
69 positius en paper amb emulsió a l'albúmina o el col·lodió, en blanc i negre, i en format de targeta de visita, i 12 plaques de vidre, en negatiu, en blanc i negre, i en format de 13 × 18 cm.
Àrea de context
Nom del productor/s
Quim Giró
Història del/s productor/s
Nascut a Borrassà (Alt Empordà) l'any 1968, va començar a fer fotografies a partir de l'any 1987. És autor dels llibres L'Empordà íntim (2005), amb instantànies de la vida quotidiana del territori de les Salines i Bassegoda, i Batecs visuals (2007), amb instantànies del dia a dia del municipi de Castelló d'Empúries. Va aplegar aquesta petita col·lecció durant els anys 2005 i 2006.
Història arxivística
Aquesta col·lecció va arribar al Centre el 2006. Les fotografies es van netejar i catalogar a la base de dades del Centre el mateix any 2006.
Dades sobre l’ingrés
Adquisició del 18 de juliol de 2006.
Àrea de contingut i estructura
Abast i contingut
Retrats de personatges de les comarques gironines fets per fotògrafs locals de principi del segle xx i retrats d'estudi d'autors com els figuerencs Pau Font i Domènec Bosch, els gironins Amis Unal, Joaquim Massaguer i Reina i Barrera, els barcelonins Cantó, Adrien Cordiglia i Rafael Areñas, i també altres fotògrafs d'estudi situats a França i Bèlgica.
Àrea de condicions d’acccés i ús
Condicions d’accés
Accés lliure i gratuït.
Àrea de documentació relacionada
Documentació relacionada
Àrea de control de la descripció
Autoria i data/es
SPC, octubre del 2013.
Fonts
Les mateixes unitats de descripció.
< Torna al llistat Següent fons >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018