Història del/s productor/s
La nissaga Sarasa compta amb una llarga tradició d¿industrials a les comarques gironines. Ja als anys trenta del segle xx regentaven un taller d¿automòbils, al barri del Mercadal de Girona, a l¿indret on després hi hagué la coneguda Sala del Ball. També tingué una participació activa a la fàbrica química, en l¿elaboració d¿àcid tartàric, a Sant Julià de Ramis, que van regentar fins als anys noranta del segle xx.
Manel Sarassa Cantenys (Girona, 1896-1995) va ser el fundador de Construccions Mecàniques Sarasa, coneguts com a Tallers Sarasa, empresa capdavantera a la ciutat, on es fabricaven màquines per a fleques, escorxadors i plantes papereres. ¿Des dels anys vuitanta fins al 1993 l¿empresa operà amb el nom de Laborometal, SA. Després del seu tancament, les instal·lacions van ser derruïdes l¿any 1996.
El 1935 va crear l¿empresa Productes Tartàrics Sarasa, que va funcionar fins al 1980, primer a Sant Julià de Ramis i posteriorment als Tallers Sarasa de Girona. Va ser present en institucions com ara el GEiEG o els premis literaris Prudenci Bertrana, i fou president de la Cambra de Comerç del 1964 al 1968 i president honorífic fins a la mort.¿El seu fill Manuel Sarasa fou el qui lliurà el fons a INSPAI, Centre de la Imatge.
Història arxivística
Des de la seva producció i fins al seu ingrés a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, les fotografies les va conservar el donant Manuel Sarasa.
El setembre de 2015, el fons va ser digitalitzat per Estefania Carrillo i pujat al gestor d¿imatges d¿INSPAI.
Dades sobre l’ingrés
El 24 de novembre de 1998, Manuel Sarasa va signar la donació del fons a INSPAI, Centre de la Imatge, del fons provinent de la seva nissaga familiar.