Icona agenda Actualitat

El club Med
Divendres 16 d'Abril

El club Med

El club Mediterranée del Cap de Creus


Sabíeu que al fons del diari L'Indépendant amb seu a Perpinyà tenim un reportatge sobre el Club Mediterranée del cap de Creus?

Història del Club Med


El Club Mediterranée del cap de Creus era una ciutat de vacances construïda als anys seixanta en un entorn de gran riquesa natural i paisatgística gestionada per l'empresa Club Med de capital francès que dirigeix diferents complexos turístics arreu del món.

Va obrir les seves instal·lacions al cap de Creus el juny de l'any 1962 i va tancar l'any 2004. L'aprovació de la Llei de protecció del cap de Creus l'any 1998 va ser l'inici de la desactivació d'aquest tipus d'activitat turística al Parc Natural, ja que l'espai va quedar inclòs dins el Parc Natural de Cap de Creus.

L'any 2005, el Ministerio de Medio Ambiente va comprar els terrenys urbanitzats i els va incorporar al domini públic maritimoterrestre per afegir-los, un cop deconstruïdes les edificacions, a una reserva natural integral adjacent.

L'any 2006, es va redactar un projecte de desconstrucció i restauració ambiental de la zona (4,5 ha), que s'havia d'executar entre l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya. Es van desconstruir les estructures de formigó d'accés a les cales i les platges, i totes les edificacions annexes. També es va eliminar la vegetació exòtica invasora, es van restaurar els hàbitats i es va reordenar l'accés i l'ús públic de l'espai. El cost total del projecte va pujar fins als 7 milions d'euros.

El fons L'Indépendant


El fons L'Indépendant d'INSPAI està integrat per imatges que van del 1967 al 1975. Aproximadament, conté 958 fotografies publicades al diari L'Indépendant de Perpinyà, en concret l'edició especial dedicada íntegrament a la Costa Brava, i documenta esdeveniments socials, polítics i culturals amb cantants, ministres, presidents, artistes de cinema, espectacles i actuacions a les discoteques més famoses de l'època, entre altres temes.

Si teniu curiositat per consultar fotografies antigues del Club Mediterranée o del cap de Creus, busque-les a través del nostre apartat web de cerca avançada d'imatges.

Fonts: 1. «Biodiversitat a Catalunya». [en línia]. Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 abril 2021].

Blog
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018