Icona agenda Actualitat

«Días Eternos» d' Ana María Arévalo «Días Eternos» d' Ana María Arévalo «An outsider» del fotògraf Eugène Richards «An outsider» del fotògraf Eugène Richards
Dijous 6 de Juliol

El Festival Visa Pour l'Image torna a Girona amb una doble proposta

La Casa de Cultura i INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona acullen dues exposicions del Festival Visa pour l'Image de Perpinyà. 


Per sisè any consecutiu, es podran veure a les sales de la Casa de Cultura de Girona les exposicions de dos dels fotògrafs que han exposat al Festival Visa pour l'Image de Perpinyà. 

Enguany el públic podrà conèixer l'obra d'Eugène Richards (Massachusetts, 1944) i Ana María Arévalo (Caracas, 1988).


Ana María Arévalo presenta «Días Eternos (El Salvador i Guatemala, 2017-2022)» a la primera planta. Una sèrie de fotografies sobre les condicions de vida de les dones a les presons a l'Amèrica Llatina. 
El seu treball és fruit de la combinació d'una investigació rigorosa amb històries íntimes, i pretén crear un impacte positiu per a un canvi social a llarg termini, a través d'una narració emocional, directa i honesta. Ha rebut diversos premis com el premi Lumix Photo i el Premi Leica Oskar Barnack l'any 2012 i el Premi Camille Lepage al Festival Visa Pour la Image.
L'artista utilitza la narració visual per defensar els drets de les dones i altres qüestions socials i ambientals. És membre del National Geographic i membre del col·lectiu Ayün Fotógrafas.

A la sala d'exposicions de la segona planta s'hi exposa el treball d' Eugène Richards «An outsider», un treball cronològic de la seva carrera professional, des dels seus primers relats fotogràfics al sud dels Estats Units, el 1969, fins que va tornar al delta d'Arkansas el 2019. 

Tracta temes com la pobresa americana, la situació de les persones amb una discapacitat mental, el cost humà de les drogues, de la guerra o el càncer d'una dona. Richard va començar a fer aquest recull de fotos coincidint amb la pandèmia de la covid i després que el seu fill li presentés la possibilitat de publicar-ho a la xarxa social Instagram, on l'exposició no era subjecte de decisions polítiques. La iniciativa va tenir bona acollida, i és aquí on el director del festival Visa pour l'Image de Perpinyà, Jean-François Leroy, el va captar per formar part de l'esdeveniment.


Les dues mostres, amb el suport i organització del Centre International du Photojournalisme de Perpinyà, Casa de Cultura de la Diputació de Girona , INSPAI i el propi festival Visa pour l'Image, tindran lloc a la primera i segona planta de l'edifici del Carrer de l'Hospital, 6, del 7 de juliol al 23 de setembre (tancat de l'1 al 21 d'agost) de dilluns a divendres de 10 a 20 h i els dissabtes d'11 a 18 h, festius tancat.


Blog
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 consultes@inspai.catconsultes@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018