Col·lecció Rabell Rigau

Col·lecció Rabell Rigau

Jordi Rabell i Rigau

Jordi Rabell i Rigau (Sant Feliu de Guíxols, 1933) és un fotògraf i col·leccionista de postals que des de jove va tenir afició per la fotografia. Durant el servei militar va ser destinat a l¿Escuela de Fotografía y Cartografía de Cuatro Vientos (Madrid). Un cop finalitzada la instrucció, va ser destinat al laboratori del camp d¿aviació militar de Son Sant Joan (Mallorca).

Després del servei militar, va muntar un laboratori fotogràfic amb el seu amic Jaume Cervera, en el qual revelava fotografies dels turistes.

L¿any 1963 va fundar l¿Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols i des d¿aleshores ha col·laborat en diverses exposicions al municipi.

La col·lecció Rabell i Rigau aplega 184 postals, fruit de la seva afició de col·leccionista, relacionades amb el litoral de les comarques gironines.

Àrea d’identificació
Codi de referència
CAT INSPAI 62
Nivell de descripció
Fons
Títol
Col·lecció Rabell Rigau
Data/es
Dates de creació i d¿agregació: 1920-1960
Volum i suport
184 postals
Àrea de context
Nom del productor/s
Jordi Rabell i Rigau
Història del/s productor/s
Jordi Rabell i Rigau (Sant Feliu de Guíxols, 23 d¿abril de 1933) és un fotògraf i col·leccionista. Des de jove va agafar l¿afició per la fotografia, i sortia a fer fotos amb els seus amics amb una càmera Univex. Durant el servei militar va sol·licitar entrar al Cos d¿Especialistes de Fotografia i Cartografia i va ser destinat a l¿Escuela de Fotografía y Cartografía de Cuatro Vientos (Madrid). Un cop finalitzat el curs d¿instrucció, va ser destinat al laboratori del camp d¿aviació militar de Son Sant Joan (Mallorca). Després del servei militar va muntar un laboratori fotogràfic amb el seu amic Jaume Cervera, en el qual feia fotografies dels turistes. Amb motiu de la nevada del 1962 va organitzar un concurs de fotografia, i a partir d¿aquí va sorgir la idea de fundar l¿Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols, constituïda el 1963. Durant la dècada de 1960, fins al 1970, participà en diversos concursos fotogràfics, dels quals va obtenir diversos primers premis, com per exemple el primer premi del Concurs de la Gran Nevada (1962) o el primer premi de fotografia del Concurs de Sardanistes (1962). Ha col·laborat en diverses exposicions de Sant Feliu de Guíxols.
Història arxivística
El 2017 Jordi Rabell es va posar en contacte amb INSPAI, Centre de la Imatge, per fer una donació de 184 postals que tenia al seu domicili de Sant Feliu de Guíxols. Aquesta col·lecció es va digitalitzar durant el febrer del 2018, amb la càmera Phase One, i posteriorment es va fer el tractament digital i la gestió del color.
Dades sobre l’ingrés
El 2016 es va fer donació simple de dues fotografies, a partir d¿un formulari de donació simple firmat per Jordi Rabell. L¿any 2017 el productor es va mostrar interessat a donar un conjunt de postals a INSPAI. El 22 de desembre de 2018, Jordi Rabell i Rigau en va formalitzar l¿ingrés, a partir d¿un formulari de donació simple firmat per ell i introduït al Registre General de la Diputació de Girona el 18 de gener de 2019.
Àrea de contingut i estructura
Abast i contingut
La col·lecció Rabell Rigau consta de 184 postals relacionades amb les comarques gironines i datades entre el 1920 i el 1960. Principalment es tracta de vistes del litoral gironí, de la Costa Brava. Algunes de les imatges mostren carrers de Girona i algun altre municipi de la demarcació.
Àrea de condicions d’acccés i ús
Condicions d’accés
Accés lliure i gratuït.
Àrea de documentació relacionada
Documentació relacionada
Àrea de control de la descripció
Autoria i data/es
Lydia Ballester, setembre del 2022.
Fonts
Documentació administrativa relacionada amb l¿ingrés i el tractament tècnic del fons.
< Torna al llistat
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018