Photoconsortium – International Consortium for Photographic Heritage

Photoconsortium, consorci internacional per al patrimoni fotogràfic, és una associació sense ànim de lucre creada l'any 2014 amb l'objectiu de promoure la cultura i el patrimoni europeu en imatges. Actualment compta amb una trentena de membres, entre els quals s'hi compten arxius, institucions públiques, agències privades i col·leccionistes d'arreu d'Europa, a més d'una vintena d'experts que en són membres a títol individual.

Consorci per a la difusió de la imatge

El consorci té la voluntat de crear un espai de relació entre els seus membres i oferir-los recursos i eines digitals per facilitar la compartició en línia dels seus fons i col·leccions. Des de la seva creació, Photoconsortium s'ha consolidat com el principal referent en l'agregació de fotografies digitalitzades a Europeana, la Biblioteca Digital Europea. A través del seu cercador i de diverses col·leccions temàtiques curosament comissariades pel consorci, aquesta plataforma convida a investigadores, estudiants i aficionades a la fotografia a explorar entre més de 2,5 milions d'imatges compartides pels seus membres.

INSPAI, membre oficial de Photoconsortium

Des del 2021, INSPAI – Centre de la Imatge de la Diputació de Girona és membre de Photoconsortium i està treballant en la revisió dels seus fons amb l'objectiu de posar-los pròximament a disposició del públic internacional.

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018