JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA

CONVOCATÒRIA 2024

La convocatòria està oberta de l'1 de març al 8 d'abril de 2024

INSPAI, Centre de la Imatge, adscrit a l'Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona, convoca la XXII edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, el qual té com a objectiu promoure i difondre els treballs fotogràfics dels joves fotògrafs i fotògrafes de l'àmbit territorial de Catalunya . Amb aquesta aposta per la creació fotogràfica, INSPAI persegueix dos objectius principals. Els dos objectius principals d'INSPAI amb aquesta aposta per la creació fotogràfica són, d'una banda, acostar la població a la fotografia, des de totes les vessants, perquè gaudeixi de les tendències de la producció fotogràfica actual, i, de l'altra, oferir als ajuntaments exposicions itinerants, com a proposta cultural.

El projecte fotogràfic escollit per la Diputació es dotarà dels recursos necessaris perquè sigui exposat, perquè se n'editi un catàleg i perquè l'exposició pugui itinerar. El projecte es premiarà amb 1.250,00 euros (import brut, subjecte a les retencions de les persones físiques vigents en el moment del pagament del premi).

Bases reguladores del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

PDF de la convocatòria XXII Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

Formulari d'inscripció

Model de les dades del projecte


JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA 2023

El projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, vint-i-unè Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya.

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, com a guanyador de la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2023.

«Coexistir» es una mostra de l'obra fotogràfica de Pau de la Calle sobre sobre el maltractament i l’abandonament d’animals de granja considerats víctimes d’explotació ramadera.

La proposta expositiva es va veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona , del 4 d'octubre al 25 de novembre de 2023, i ha passat a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació.

A banda, l'exposició farà estada al Fesival FineArt d'Igualada (febrer-març 2024), al Festival Off de Perpinyà (agost-setembre 2024), així com a diferents festivals de fotografia de Catalunya.


La Fundació Santuari Gaia és un centre vegà de rescat i recuperació d’animals considerats de granja i que han sigut víctimes d’explotació ramadera, maltractament o abandonament. En el moment que es va crear, només hi havia dos santuaris com aquest a Espanya, però cap destinat als animals de granja. «Els animals de granja són animals que ningú ajuda. Es consideren de consum. L’últim de l’últim», explica el Coque, cofundador del Santuari. «A Gaia volem que la gent, a través de les històries d’aquests animals, no els vegi com un producte, sinó com si fossin el gos o el gat de casa».


El Paolo i la Naím.

El Pol, voluntari del Santuari, dona de menjar a la Patri mentre la Lia, treballadora, li fa petons.

Vista aèria del Santuari Gaia, a Camprodon.

Sol·liciteu l'exposició a l'Oficina de Difusió de la Diputació de Girona

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 consultes@inspai.catconsultes@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018