Logo DDGI

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S

Convocatòria del XIX Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

Degut a la suspensió de terminis establert pel Real Decret 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l'estat d'alarma, i el posterior aixecament d'aquesta suspensió a partir de l'1 de juny, informem que ampliem el termini de lliurament de projectes per participar a la XIX Convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s. En breu us informarem de la nova data.

INSPAI, Centre de la Imatge, convoca la dinovena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s, el qual té com a objectiu promoure i difondre els treballs fotogràfics dels joves fotògrafs i fotògrafes de l’àmbit territorial de Catalunya.

La Diputació escollirà un projecte fotogràfic entre tots els que s’hi presentin, que es dotarà dels recursos necessaris perquè sigui exposat, perquè se n’editi un catàleg i perquè l’exposició pugui itinerar. El projecte escollit es premiarà amb 1.000 €.

Podeu consultar les bases del premi publicades al BOP i la documentació i els formularis que tenen relació amb la convocatòria per mitjà dels enllaços següents:

Tríptic dinovena convocatòria Premi Joves Fotògraf(e)s

Formulari d'inscripció
Model dades projecte

 

El projecte fotogràfic «La resposta», d’Oriol Roura, divuitè Premi Joves Fotògraf(e)s

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «La resposta», d’Oriol Roura, com a guanyador de la divuitena edició de Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2020.

«La resposta» vol ser el discurs visual dels esdeveniments ocorreguts arran de l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. El projecte recull les primeres accions de talls a l’AP-7, la crema de fotos del rei Felip VI a la Diagonal de Barcelona, les manifestacions independentistes i unionistes i les accions a Girona i a Via Laietana. «La càmera es mou i explica els fets, buscant l’equilibri fotogràfic i el missatge social», explica Oriol Roura.

Segons l’autor, les fotografies reflecteixen la seva visió dels fets des de darrere la càmera, de manera que, «sense pretensions èpiques, les imatges ens endinsen en un viatge en què tots i totes som protagonistes».

La proposta expositiva seleccionada es presentarà a la Casa de Cultura de Girona i després també passarà a formar part del programa d’exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. Així mateix, se n’editarà un catàleg.

A banda, l’exposició farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d’Igualada, al Festival Imaginària de Castelló de la Plana i al Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d’altres.Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018