Logo DDGI

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA

El projecte fotogràfic «Paredadors i pedrers, en perill d'extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural immaterial de la humanitat amenaçat», d'Anna Lofi, vintè Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «Paredadors i pedrers, en perill d'extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural immaterial de la humanitat amenaçat», d'Anna Lofi, com a guanyador de la vintena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2022.

El reportatge «Paredadors i pedrers, en perill d’extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural» ha guanyat la vintena convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya. L’autora és Anna Lofi (López Figueras), que ha presentat un projecte que s’ha imposat als treballs presentats i del qual la Comissió d’Avaluació destaca especialment el fet que vincula territori, natura i tradició.

El projecte el formen trenta fotografies en color de gran qualitat, que a la manera d’un reportatge posen en valor l’art de la pedra seca i permeten acostar al públic aquesta tècnica ancestral, inscrita l’any 2018 a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

La proposta expositiva es podrà veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (sala d'exposicions, primer pis), del 4 d'octubre al 18 de novembre, de dilluns a divendres, de 10 a 20 h. L'exposició passarà després a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. Així mateix, se n'editarà un catàleg.

A banda, l'exposició farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d'Igualada, alFestival Imaginària de Castelló de la Plana i al Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d'altres.


 


Barrera del camí de Cavalls.

En Javier i en Carlos, treballant en l’ofici de paredador.

Pedreres de s'Hostal.

Guanyadors d'edicions anteriors


DINOVÈ PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA

El darrer projecte guanyador del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya és «Identitats vàlides», d'Isaac Flores.

«Identitats vàlides» és una mostra de l'obra fotogràfica d'Isaac Flores sobre l'escena queer de Barcelona. Es compon d'imatges dels anys 2018 a 2020 que se centren en l'art del drag, el transformisme i la dissidència sexual.

Segons l'autor, «Identitats vàlides» vol ser una denúncia i un toc d'atenció contra la intolerància i l'odi a què estan sotmeses les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva manera de ser, d'estimar i d'expressar-se.


Virginia Hielo, 2018. Isaac Flores

Els talons de la Fernanda al voltant del Café Ocaña, 2019. Isaac Flores

Visita de la Carvento de Córdoba al meu estudi; Barcelona, 2020. Isaac Flores

Sol·liciteu l'exposició

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018