Logo DDGI

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S

El projecte fotogràfic «Identitats vàlides», d'Isaac Flores, dinovè Premi Joves Fotògraf(e)s

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «Identitats vàlides», d'Isaac Flores, com a guanyador de la dinovena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2020.

«Identitats vàlides» es una mostra de l'obra fotogràfica d'Isaac Flores sobre l'escena queer de Barcelona. Està configurada per imatges que van de l'any 2018 al 2020, centrades en l'art del drag, el transformisme i la dissidència sexual.

Segons l'autor, «Identitats vàlides» busca ser una denúncia i un toc d'atenció contra la intolerància i l'odi a què estan sotmeses les persones del col·lectiu LGTBIQ+ per la seva manera de ser, d'estimar i d'expressar-se.

La proposta expositiva es podrà veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (sala d'exposicions, primer pis), del 2 de març al 16 d'abril, de dilluns a divendres, de 10 a 20 h. L'exposició passarà després a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. Així mateix, se n'ha editat un catàleg.

A banda, l'exposició farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d'Igualada, alFestival Imaginària de Castelló de la Plana i al Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d'altres.


Sol·licitar l'exposició


El projecte fotogràfic «La resposta», d'Oriol Roura, divuitè Premi Joves Fotògraf(e)s

«La resposta» vol ser el discurs visual dels esdeveniments ocorreguts arran de l'aplicació de la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. El projecte recull les primeres accions de talls a l'AP-7, la crema de fotos del rei Felip VI a la Diagonal de Barcelona, les manifestacions independentistes i unionistes i les accions a Girona i a Via Laietana. «La càmera es mou i explica els fets, buscant l'equilibri fotogràfic i el missatge social», explica Oriol Roura.

Segons l'autor, les fotografies reflecteixen la seva visió dels fets des de darrere la càmera, de manera que, «sense pretensions èpiques, les imatges ens endinsen en un viatge en què tots i totes som protagonistes».

La proposta expositiva seleccionada es presentarà a la Casa de Cultura de Girona al mes d'octubre de 2020 i després també passarà a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. Així mateix, se n'editarà un catàleg.

A banda, l'exposició farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d'Igualada, al Festival Imaginària de Castelló de la Plana i al Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d'altres.


Sol·licitar l'exposició

Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018