Logo DDGI

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA 2023

El projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, guanya el Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya.

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, com a guanyador de la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2023.

«Coexistir» es una mostra de l'obra fotogràfica de Pau de la Calle sobre sobre el maltractament i l’abandonament d’animals de granja considerats víctimes d’explotació ramadera.

La proposta expositiva es podrà veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (sala d'exposicions, primer pis), a l'octubre de 2023,. L'exposició passarà després a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. Així mateix, se n'editarà un catàleg.

A banda, l'exposició farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d'Igualada, alFestival Imaginària de Castelló de la Plana i al Festival Mirades, de Torroella de Montgrí, entre d'altres.

La Fundació Santuari Gaia és un centre vegà de rescat i recuperació d’animals considerats de granja i que han sigut víctimes d’explotació ramadera, maltractament o abandonament. En el moment que es va crear, només hi havia dos santuaris com aquest a Espanya, però cap destinat als animals de granja. «Els animals de granja són animals que ningú ajuda. Es consideren de consum. L’últim de l’últim», explica el Coque, cofundador del Santuari. «A Gaia volem que la gent, a través de les històries d’aquests animals, no els vegi com un producte, sinó com si fossin el gos o el gat de casa».


El Paolo i la Naím.

El Pol, voluntari del Santuari, dona de menjar a la Patri mentre la Lia, treballadora, li fa petons.

Vista aèria del Santuari Gaia, a Camprodon.


XX PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA

El projecte fotogràfic «Paredadors i pedrers, en perill d’extinció. Menorca, paisatge de pedra seca, un patrimoni cultural», d’Anna Lofi, va ser el projecte guanyador del vintè Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya.

La fotògrafa Anna Lofi (López Figueras), va guanyar la vintena convocatòria del premi amb un projecte que vincula territori, natura i tradició.

La mostra està formada per trenta fotografies en color de gran qualitat, que a la manera d’un reportatge reivindiquen l’art de la pedra seca i permeten acostar al públic aquesta tècnica ancestral, inscrita l’any 2018 a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO..


Barrera del camí de Cavalls.

En Javier i en Carlos, treballant en l’ofici de paredador.

Pedreres de s'Hostal.

Sol·liciteu l'exposició

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 consultes@inspai.catconsultes@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018