Logo DDGI

PREMI JOVES FOTÒGRAF(E)S

XVIII convocatòria del Premi Joves Fotògraf(e)s

INSPAI, Centre de la Imatge, adscrit a l'Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Educació de la Diputació de Girona, ha convocat la divuitena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s, el qual té com a objectiu promoure i difondre els treballs fotogràfics dels joves fotògrafs de l'àmbit territorial de Catalunya. Aquesta aposta per la creació fotogràfica és un dels objectius d'INSPAI, conjuntament amb l'interès per, d'una banda, acostar la població a la fotografia des de totes les vessants, perquè pugui gaudir de les tendències de la producció fotogràfica actual, i, de l'altra, oferir als ajuntaments una proposta cultural mitjançant exposicions itinerants.

Properament es comunicarà el projecte fotogràfic escollit per la Diputació que es dotarà dels recursos necessaris perquè sigui exposat, perquè se n'editi un catàleg i perquè l'exposició pugui itinerar. El projecte es premiarà amb 1.250,00 € (import brut, subjecte a les retencions de les persones físiques vigents en el moment del pagament del premi).

 


«La frontera Sud, a l'ombra del Nord», de Martí Albesa, dissetè Premi Joves fotògraf(e)s

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, presenta l'exposició «La frontera Sud, a l'ombra del Nord», de Martí Albesa, dissetè Premi Joves fotògraf(e)s, que tindrà lloc el dimarts 15 d'octubre, a les 17 h, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (sala d'exposicions del primer pis).

Aquesta mostra es podrà veure del 15 d'octubre al 5 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 20 h.

L'exposició consta d'un conjunt de trenta fotografies en color per mitjà de les quals Martí Albesa construeix un discurs amb l'objectiu de denunciar la manca d'atenció de les persones que creuen l'estret de Gibraltar, unes persones carregades d'esperança però alhora temoroses del seu incert futur. «Als seus ulls, res més que tristesa i resignació. Als seus cors, una força més que humana per sobreviure a les misèries que els han estat escrites. No hi ha tanques, ni mars, ni fronteres tan forts com el dret a migrar que exerceixen a cada pas», explica l'autor.

Per donar cos a aquest reportatge fotogràfic, Martí Albesa ha centrat el seu treball en els ports de Tarifa, Algesires, Barbate i els centres que acullen els immigrants a Los Barrios i San Roque. Realitzat a principis d'agost de 2018, el fotògraf mostra com durant aquest període concret «la inacció i la descoordinació van acabar en aglomeracions a centres esportius, magatzems en desús o fins i tot als mateixos ports». Així, el resultat no va ser un altre que «centenars de persones amuntegades a l'espera que alguna institució se'n fes càrrec».


Podeu descarregar el catàleg clicant sobre la imatge.


Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018