L'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, amb l'objectiu de difondre els fons fotogràfics del Centre de la Imatge edita cada any una sèrie de 10 punts de llibre.
Podeu trobar tots els punts d'INSPAI mitjançant aquest web o bé a les llibreries del següent llistat:
La sèrie número 18 està dedicada al fotoperiodista Marçal Molas (Sant Gregori, 1968), format a l’Escola Eina de Barcelona i a l’escola internacional de fotografia Grisart. El 1990 va començar a treballar al Diari de Girona, on va desenvolupar gran part de la seva carrera professional fins a l’any 2000. Als anys noranta va fer reportatges per a la Revista de Girona i El Triangle, i va participar en diferents certàmens i exposicions, com «Bluefields» a La Pontenca i al festival Visa pour l’Image. A partir de l’any 2000 la seva obra se centra en l’àmbit de la natura. L’any 2017 el seu fons fotogràfic va ingressar a INSPAI, Centre de la Imatge.
«Pablito: Costa Brava Night» és la nova sèrie dels punts de llibre que edita anualment INSPAI des de fa disset anys. L’edició d’enguany s’ha elaborat a partir de les fotografies del fons fotogràfic de Pablo García Cortés, Pablito, que va ingressar a INSPAI l’any 1993. Aquest fons està format per 78.422 fotografies, que van des de l’any 1957 fins al 1984. La sèrie es compon de deu punts de llibre amb imatges de personalitats, artistes i gent famosa d’arreu del món, preses durant els anys del boom turístic de la Costa Brava.
L'edició d'enguany s'ha elaborat a partir de la cerca, entre milers d'imatges, de persones que interpel·len la càmera, conscients, sovint en un grup, de la presència del fotògraf. Són les mirades d'aquestes persones les que ara ens interpel·len a nosaltres, i també les dels mateixos fotògrafs a través de les seves càmeres. Des d'una diversitat d'èpoques, d'ubicacions geogràfiques i de contextos socials, aquestes mirades esdevenen avui el reflex comú de sentiments, emocions i expressions de caràcter universal. Mirades plurals al passat des del present.
La quinzena edició d’«Els punts d’INSPAI» està dedicada al fotoperiodista Dani Duch (Cassà de la Selva, 1962), que va iniciar la seva carrera professional l’any 1979 com a fotògraf-editor de Punt Diari. L'any 1984, es va incorporar al Diari de Girona com a cap de fotografia. Les imatges dels primers anys de carrera d’aquest fotògraf, de trajectòria i experiència àmplies i reconegudes, reflecteixen els canvis dels anys de la transició a les nostres comarques. L’any 2011, INSPAI, Centre de la Imatge, va dedicar una exposició i el sisè volum de la col·lecció «Quaderns de Fotografia» a Dani Duch, que l’any 2020 continua en plena activitat professional.
Edició especial dels punts de llibre d'INSPAI.
Catorzena sèrie de punts de llibre, editats amb periodicitat anual, que en aquesta ocasió es dedica a
Valentí Fargnoli. Una deliciosa selecció de fragments de la seva obra, per evocar escenes, paisatges i
moments de principis de segle XX a les comarques gironines.
La tretzena edició d'«Els punts d'INSPAI» està dedicada al fotoperiodista, fotògraf freelance i dissenyador gràfic Pep Iglésias (Girona, 1958-2018) i és una petita mostra de l'extens fons fotogràfic resultat de la carrera d'aquest professional. Les imatges també formen part de la tria feta pel mateix Pep Iglésias per a l'edició del vuitè volum de la col·lecció «Quaderns de Fotografia» i per a una exposició, que s'inaugurarà el mes d'octubre de 2018.
Aquesta sèrie dona a conèixer les signatures d'alguns dels fotògrafs de les comarques gironines que formen part del fons Emili Massanas i Burcet. Conté exemples de marques, rúbriques i segells en sec que els fotògrafs creaven durant la producció de les imatges i que utilitzaven per certificar la seva autoria i reivindicar així la seva tasca professional. També vol ser un homenatge a la recerca pionera en l'àmbit del patrimoni fotogràfic que va dur a terme Emili Massanas en la recopilació d'informació, de manera minuciosa, sobre galeries i fotògrafs.
Aquesta onzena edició dels punts de llibre ofereix imatges de botigues i establiments comercials, alguns dels quals ja han desaparegut, amb un component estètic important i un caràcter marcat, que definia la seva personalitat.
L'edició presenta imatges publicitàries (anuncis, cartells i estands comercials), extretes dels fons fotogràfics d'INSPAI, que mostren que la publicitat serveix per vendre productes, però també idees, desitjos i emocions, i confirmen que fer un bon anunci és un art.
La novena edició dels punts de llibre recull imatges d'alguns dels transports existents des de principis de segle xx fins al moment actual.
Els punts de llibre d'aquesta sèrie mostren alguns dels oficis de principis del segle xx i refranys populars relacionats amb el món del treball.
Amb aquesta sèrie d'imatges s'ofereix una petita representació d'alguns dels intèrprets d'òpera que van actuar al Gran Teatre del Liceu i al Teatre Principal de Barcelona durant la segona meitat del segle xix.
Aquesta sèrie de punts de llibre presenta un petit recorregut per alguns dels fons fotogràfics que es custodien a les instal·lacions d'INSPAI.
La cinquena edició dels punts de llibre recull imatges d'homes. Al revers s'hi troben cites de l'escriptor empordanès Josep Pla.
Aquesta sèrie està dedicada a fotografies de disfresses anteriors a 1940. Al revers s'hi troben apunts sobre la història de la fotografia.
La tercera sèrie dels punts de llibre aplega imatges de retratistes i fotògrafs d'entre finals del segle xix i la darreria del xx. En aquesta sèrie s'ha introduït una novetat: els apunts de fotografia relacionats amb la història de la fotografia i dels fotògrafs.
La segona sèrie de punts de llibre presenta imatges de dones de finals del segle xix a finals del xx, emmarcades en diferents àmbits de l'esfera privada, laboral i social.
Aquesta és la primera sèrie de punts de llibre i està dedicada a retrats d'estudi de la primera meitat del segle xx.