Exposició

Virtual exhibitions

Mentawai, progrés o retrocés?

Cycle: XIV (2016)

Authors: Marina Calahorra

«Mentawai, progrés o retrocés?»


Aquest és el projecte guanyador de la catorzena edició del cicle Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Es tracta d¿una exposició de fotografies de la gironina Marina Calahorra, per mitjà de les quals deixa constància del canvi de vida que ha experimentat recentment una tribu indígena, els mentawai, arran de la presència d¿un grup islàmic a l¿illa on habiten, a l¿oest d¿Indonèsia.  


Els mentawai són una tribu indígena que habita en una illa a l¿oest d¿Indonèsia. Durant anys han viscut d¿acord amb els costums, la ideologia i els hàbits propis, fins que fa aproximadament vint anys un grup de missioners cristians van aparèixer a l¿illa i els van suggerir de convertir-se a la seva religió. Aquests, però, no van intentar canviar els costums dels mentawai, a diferència del grup islàmic que ha aparegut a l¿illa aquest últim any.

La construcció d¿una mesquita enmig de la selva ha estat el primer pas del llarg projecte d¿aquest grup islàmic per desenvolupar l¿illa. Fer que les dones es tapin, que els nens vagin vestits, que es construeixi una escola on s¿inculquin els valors de l¿islam o que es disposi d¿electricitat, de motos o de telèfons mòbils són algunes de les seves propostes.


Per desgràcia, el que s¿amaga darrere d¿aquest pla no és sinó una altra maniobra del govern per reubicar els nadius en altres zones i poder així explotar la selva plantant-hi palmeres d¿oli, tal com ja es fa, d¿uns anys ençà, a la resta d¿Indonèsia. La diferència és que a l¿arxipèlag de Mentawai encara hi ha temps per evitar un nou desastre mediambiental.


L¿autora. Marina Calahorra va néixer a Girona l¿any 1988. A partir de l¿any 2012 es va començar a interessar per la fotografia, motiu pel qual va estudiar un postgrau de fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.


Va estar treballant a Madrid com a fotògrafa freelance en manifestacions i altres esdeveniments, al mateix temps que va començar a treballar en projectes de llarg recorregut, en els quals s¿ha centrat aquests últims anys i que l¿han portat a viatjar per Europa, l¿Amèrica del Sud i l¿Àsia. El seu treball ha estat publicat en mitjans nacionals i internacionals, i actualment col·labora amb l¿agència Getty Images.


Per a més informació: www.marinacalahorra.com


Vídeo

Historic

Diputació de Girona

Municipi: Girona

Dats: 28 de juny al 15 de juliol de 2016

 

Visa-Off

Municipi: Perpinyà

Dates: 27 d'agost al 18 de setembre de 2016

 

Sala d'exposicions de l'Ajuntament de Vilafant

Municipi: Vilafant

Dates: 02 al 30 de novembre de 2016

 

Centre cívic creu de la Mà de Figueres

Municipi: Figueres

Dates: 09 de gener al 10 de febrer de 2017

 

FineArt

Municipi: Igualada

Data: 20 de febrer al 20 de març de 2017

 

Espai Ter

Municipi: Torroella de Montgrí

Dates: 08 al 20 d'abril de 2017

 

Imaginària.

Municipi: Castelló de la Plana

Data: 04 de maig al 04 de juny de 2017

 

Sala del centre cívic de Garrigàs

Municipi: Garrigàs

Dates: 18 de setembre al 01 d'octubre de 2017

 

Biblioteca del Campus de Montilivi

Municipi: Girona

Dates: 02 al 31 d'octubre de 2017

Catalog

Catalog

Invitation

Invitation
<  Back to list Next exhibition >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Location Legal notice Diputació de Girona 2018