Logo DDGI

PUBLICATIONS

Bookmarks

Each year, Girona Provincial Council's Culture Department publishes a series of ten bookmarks created using images from the Image Centre's photographic fonds as a means of dissemination.

Podeu trobar tots els punts d'INSPAI a les llibreries del següent llistat:

LLIBRERIES

Els punts d'INSPAI. 2020 Series “Dani Duch. 1979 -1984”

2020 Series “Dani Duch. 1979 -1984”

The fifteenth edition of “INSPAI Bookmarks” is dedicated to photojournalist Dani Duch (Cassà de la Selva, 1962), who began his professional career in 1979 as a photographer-editor at Punt Diari. In 1984, he joined the Diari de Girona as the head of photography. During the first few years of his career, the images taken by this photographer, whose experience and works are extensive and well-known, reflect the changes that occurred in our region during the years of the Spanish transition to democracy. In 2011, INSPAI, Image Center, dedicated an exhibition and the sixth volume of the “Photography Notebooks” collection to Dani Duch, who continues to be fully engaged in his professional activity in 2020.

Els punts d'INSPAI. 2019 Series “Valentí Fargnoli”

2019 Series “Valentí Fargnoli”

Special edition of INSPAI Bookmarks.
The fourteenth series of bookmarks, published annually, which were dedicated to Valentí Fargnoli on this occasion. A rich selection of fragments of his work, to look back at the scenes, landscapes and events of the Girona region in the early 20th century.

Els punts d'INSPAI. 2018 Sèrie «Fons Pep Iglésias»

2018 Sèrie «Fons Pep Iglésias»

La tretzena edició d'«Els punts d'INSPAI» està dedicada al fotoperiodista, fotògraf freelance i dissenyador gràfic Pep Iglésias (Girona, 1958-2018) i és una petita mostra de l'extens fons fotogràfic resultat de la carrera d'aquest professional. Les imatges també formen part de la tria feta pel mateix Pep Iglésias per a l'edició del vuitè volum de la col·lecció «Quaderns de Fotografia» i per a una exposició, que s'inaugurarà el mes d'octubre de 2018.

Els punts d'INSPAI. 2017 Sèrie «Signatures»

2017 Sèrie «Signatures»

Aquesta sèrie dona a conèixer les signatures d'alguns dels fotògrafs de les comarques gironines que formen part del fons Emili Massanas i Burcet. Conté exemples de marques, rúbriques i segells en sec que els fotògrafs creaven durant la producció de les imatges i que utilitzaven per certificar la seva autoria i reivindicar així la seva tasca professional. També vol ser un homenatge a la recerca pionera en l'àmbit del patrimoni fotogràfic que va dur a terme Emili Massanas en la recopilació d'informació, de manera minuciosa, sobre galeries i fotògrafs.

Els punts d'INSPAI. 2016 Sèrie «Comerços»

2016 Sèrie «Comerços»

Aquesta onzena edició dels punts de llibre ofereix imatges de botigues i establiments comercials, alguns dels quals ja han desaparegut, amb un component estètic important i un caràcter marcat, que definia la seva personalitat.

Els punts d'INSPAI. 2015 Sèrie «Publicitat»

2015 Sèrie «Publicitat»

L'edició presenta imatges publicitàries (anuncis, cartells i estands comercials), extretes dels fons fotogràfics d'INSPAI, que mostren que la publicitat serveix per vendre productes, però també idees, desitjos i emocions, i confirmen que fer un bon anunci és un art.

Els punts d'INSPAI. 2014 Sèrie «Vehicles»

2014 Sèrie «Vehicles»

La novena edició dels punts de llibre recull imatges d'alguns dels transports existents des de principis de segle xx fins al moment actual.

Els punts d'INSPAI. 2012 Sèrie «Oficis»

2012 Sèrie «Oficis»

Els punts de llibre d'aquesta sèrie mostren alguns dels oficis de principis del segle xx i refranys populars relacionats amb el món del treball.

Els punts d'INSPAI. 2010 Sèrie «Òpera»

2010 Sèrie «Òpera»

Amb aquesta sèrie d'imatges s'ofereix una petita representació d'alguns dels intèrprets d'òpera que van actuar al Gran Teatre del Liceu i al Teatre Principal de Barcelona durant la segona meitat del segle xix.

Els punts d'INSPAI. 2009 Sèrie «Fons»

2009 Sèrie «Fons»

Aquesta sèrie de punts de llibre presenta un petit recorregut per alguns dels fons fotogràfics que es custodien a les instal·lacions d'INSPAI.

Els punts d'INSPAI. 2008 Sèrie «Homes»

2008 Sèrie «Homes»

La cinquena edició dels punts de llibre recull imatges d'homes. Al revers s'hi troben cites de l'escriptor empordanès Josep Pla.

Els punts d'INSPAI. 2007 Sèrie «Disfresses»

2007 Sèrie «Disfresses»

Aquesta sèrie està dedicada a fotografies de disfresses anteriors a 1940. Al revers s'hi troben apunts sobre la història de la fotografia.

Els punts d'INSPAI. 2006 Sèrie «Retratistes i fotògrafs»

2006 Sèrie «Retratistes i fotògrafs»

La tercera sèrie dels punts de llibre aplega imatges de retratistes i fotògrafs d'entre finals del segle xix i la darreria del xx. En aquesta sèrie s'ha introduït una novetat: els apunts de fotografia relacionats amb la història de la fotografia i dels fotògrafs.

Els punts d'INSPAI. 2005 Sèrie «Dones»

2005 Sèrie «Dones»

La segona sèrie de punts de llibre presenta imatges de dones de finals del segle xix a finals del xx, emmarcades en diferents àmbits de l'esfera privada, laboral i social.

Els punts d'INSPAI. 2004 Sèrie «Retrats d'estudi»

2004 Sèrie «Retrats d'estudi»

Aquesta és la primera sèrie de punts de llibre i està dedicada a retrats d'estudi de la primera meitat del segle xx.

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Location Legal notice Diputació de Girona 2018