JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA

GUANYADOR 2024

El projecte fotogràfic «Barcelona, un parc temàtic», de Miquel Muñoz, vint-i-dosè Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya.

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «Barcelona, un parc temàtic», de Miquel Muñoz, com a guanyador de la vint-i-dosena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2024.

El projecte «Barcelona, un parc temàtic» de Miquel Muñoz és un reportatge fotogràfic que vol posar en qüestió el model de turisme que ha adoptat la ciutat de Barcelona, mitjançant l’exposició d’aquelles escenes, situacions o actituds que representen el model de turisme que una bona part de la població barcelonina rebutja.

Segons l'autor «L'impacte negatiu del turisme a Barcelona s'ha fet evident en diversos aspectes. La congestió massiva de turistes en àrees cèntriques ha generat problemes de mobilitat, amb rutes saturades i un augment dels nivells de soroll. A més, hi ha hagut preocupacions sobre la degradació dels serveis públics, com ara la recollida de residus i el manteniment d'espais públics. La comercialització excessiva en alguns barris ha alterat la dinàmica local i ha generat una sensació de pèrdua d'identitat.»

El premi està dotat amb 1.250 euros i, tal com estableix la convocatòria, INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, impulsor del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, programarà una exposició amb les 36 imatges del projecte guanyador, n’editarà un catàleg i en farà la presentació el proper mes d’octubre a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. Posteriorment, l’exposició s’integrarà dins el programa d’exposicions itinerants de la Diputació per oferir-la a tots aquells municipis gironins que la sol·licitin.


Una dona arrossega amb problemes el seu equipatge per la sorra de la platja de Sant Sebastià, Barcelona..

Riuades de turistes arriben diàriament al port de Barcelona, més de 3,5 milions l'any 2023..
La Sagrada Família és el principal atractiu turístic amb més de 4,7 milions de visitants l'any 2023, 3 vegades més que la població de Barcelona, Barcelona..


JOVES FOTÒGRAF(E)S DE CATALUNYA 2023

El projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, vint-i-unè Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya.

La Diputació de Girona, per mitjà d'INSPAI, Centre de la Imatge, ha escollit el projecte fotogràfic «Coexistir», de Pau de la Calle, com a guanyador de la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya 2023.

«Coexistir» es una mostra de l'obra fotogràfica de Pau de la Calle sobre sobre el maltractament i l’abandonament d’animals de granja considerats víctimes d’explotació ramadera.

La proposta expositiva es va veure a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona , del 4 d'octubre al 25 de novembre de 2023, i ha passat a formar part del programa d'exposicions itinerants de la Diputació, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació.

A banda, l'exposició farà estada al Fesival FineArt d'Igualada (febrer-març 2024), al Festival Off de Perpinyà (agost-setembre 2024), així com a diferents festivals de fotografia de Catalunya.


La Fundació Santuari Gaia és un centre vegà de rescat i recuperació d’animals considerats de granja i que han sigut víctimes d’explotació ramadera, maltractament o abandonament. En el moment que es va crear, només hi havia dos santuaris com aquest a Espanya, però cap destinat als animals de granja. «Els animals de granja són animals que ningú ajuda. Es consideren de consum. L’últim de l’últim», explica el Coque, cofundador del Santuari. «A Gaia volem que la gent, a través de les històries d’aquests animals, no els vegi com un producte, sinó com si fossin el gos o el gat de casa».


El Paolo i la Naím.

El Pol, voluntari del Santuari, dona de menjar a la Patri mentre la Lia, treballadora, li fa petons.

Vista aèria del Santuari Gaia, a Camprodon.

Sol·liciteu l'exposició a l'Oficina de Difusió de la Diputació de Girona

Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Location Legal notice Diputació de Girona 2018