Exposició

Exposiciones virtuales

La popularització de la fotografia

Ciclo: Cent anys d'imatges (II) (2007)

Autores:

Joan Masó (Girona, 1881-1973) fou el precursor de la fotografia en color a Girona. L'any 1923 va fer 21 autocroms, molt abans que es comercialitzés el paper per positivar les còpies en color.

Amb l'aparició de la pel·lícula Kodachrome el 1935, l'Agfacolor el 1936 i la Kodacolor el 1941, es va generalitzar l'ús de la pel·lícula en color i es va donar l'empenta definitiva a la popularització d'aquest sistema.

Després de la Segona Guerra Mundial, moltes de les innovacions fotogràfiques dissenyades inicialment per a ús militar es van posar a la disposició del públic en general.

El 1947, la càmera Polaroid Land, basada en el sistema fotogràfic descobert pel físic nord-americà Edwin Herbert Land, va afegir a la fotografia amateur l'atractiu d'aconseguir imatges totalment revelades al cap de pocs minuts d'haver-les pres.

A partir d'aleshores van aparèixer nous productes químics per al revelatge i el fixatge de la pel·lícula i nous procediments industrials que permeteren incrementar considerablement la velocitat i la sensibilitat a la llum de les pel·lícules en color i en blanc i negre.

Els avenços en els dispositius mecànics de les càmeres van anar elevant sistemàticament el nivell tècnic de la fotografia per a aficionats i professionals, fins a l'actualitat.

La democratització de la fotografia ha permès fixar les imatges quotidianes, fins i tot banals, que es produeixen massivament en qualsevol escena familiar, com ara les vacances, els àpats familiars i els viatges.


Històrico

Casa de Cultura de Girona
Del 24 de maig al 23 de juny de 2017
<  Volver al listado Siguiente exposición >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situación Aviso legal Diputació de Girona 2018