Icona agenda Actualidad

 Girona nevada des de Montjuïc, 14 de gener de 1926. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona. Dues dones arreglant les xarxes de pesca a la platja. Al fons, el poble, Roses, 1911-1944. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona. : Pagesos davant de la masia de Can Puig, al pla de Sant Joan de Llorà. Al fons, el cingle de Sant Roc, Sant Martí de Llémena, 1911-1944. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona. Grup de pagesos davant d¿una masia. A l¿esquerra, homes amb eines de conreu. A la dreta, dones i nens amb un ramat d¿ovelles, [s. l.], 1910. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona.
Dijous 29 de Desembre

Presentació de la visita virtual interactiva de l'exposició «Valentí Fargnoli, el paisatge revelat»

La mostra convida a gaudir, des de la particular òptica del fotògraf, d'un passeig visual que permet reconstruir la realitat de les comarques gironines de fa un segle.


Durant més de tres anys, des del 2019 fins al setembre d'aquest 2022, l'exposició «Valentí Fargnoli, el paisatge revelat» ha itinerant per diferents municipis de les comarques gironines. A partir d'ara, INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, ha activat en el seu lloc web un espai que permet recuperar aquesta mostra fotogràfica i fer-hi un recorregut virtual interactiu (https://www.ddgi.cat/inspai/exposicions-interactives/fargnoli).

Es tracta de la recreació de la penúltima parada de l'exposició, que va tenir lloc a l'espai La Capella de l'Antic Hospital del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols entre el maig i el setembre passats. El visitant no només pot «moure's» virtualment per la sala, sinó que pot ampliar les imatges i els diferents panells informatius amb un sol clic.
 
«Valentí Fargnoli, el paisatge revelat» permet reconstruir, a través de la mirada i la càmera del fotògraf, la realitat de les comarques gironines de fa un segle. S'hi poden veure moments de la vida quotidiana i escenaris de la nostra història. Alguns d'aquests paisatges estan intactes; d'altres, irreconeixibles o, directament, perduts per sempre. 

Les imatges de l'exposició, produïda amb motiu del setanta-cinquè aniversari de la mort d'un dels fotògrafs més destacats de la primera meitat del segle XX (Barcelona, 1885 - Girona, 1944), provenen de les fotografies originals de Valentí Fargnoli dels fons que INSPAI conserva, custodia i que ha digitalitzat. D'entre aquests fons, destaca el Fons Fargnoli, compost per 834 plaques de vidre, amb fotografies del 1910 al 1944 i que va ingressar a INSPAI el 19 de maig de 2011.

La mostra va formar part del Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona i va fer parada en disset municipis de la demarcació, des que es va inaugurar el 2 d'abril de 2019 a la Casa de Cultura de Girona. Ha estat a Maçanet de la Selva, Peralada, Amer, Garrigàs, Lloret de Mar, Olot, Vilablareix, Fortià, Llançà, l'Escala, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Salt, Palafrugell, Verges i Sant Feliu de Guíxols, abans d'acabar el periple a Girona, el 20 de setembre passat, al vestíbul de l'Auditori, amb motiu dels Premis Literaris de Girona. 


Imatges: 

1.  INSPAI_Fargnoli_nevada_Girona: Girona nevada des de Montjuïc, 14 de gener de 1926. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona. 

2. INSPAI_Fargnoli_Roses: Dues dones arreglant les xarxes de pesca a la platja. Al fons, el poble, Roses, 1911-1944. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona.

3. INSPAI_Fargnoli_SantMartíLlémena: Pagesos davant de la masia de Can Puig, al pla de Sant Joan de Llorà. Al fons, el cingle de Sant Roc, Sant Martí de Llémena, 1911-1944. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona. 

4. INSPAI_Fargnoli_masia: Grup de pagesos davant d'una masia. A l'esquerra, homes amb eines de conreu. A la dreta, dones i nens amb un ramat d'ovelles, [s. l.], 1910. Fons Valentí Fargnoli. INSPAI. Diputació de Girona. 
 



Blog
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situación Aviso legal Diputació de Girona 2018