Logo DDGI

Icona agenda Actualidad

Imatge notícia - Una exposició retrospectiva i un llibre expliquen la trajectòria professional i vital de Pep Iglésias
Dilluns 15 d'Octubre

Una exposició retrospectiva i un llibre expliquen la trajectòria professional i vital de Pep Iglésias

Vuit mesos després de la mort del fotoperiodista gironí Pep Iglésias, INSPAI presenta públicament i per primera vegada les fotografies més representatives del seu fons, custodiat pel Centre de la Imatge des del 2017.

Es fa mitjançant dos projectes que sorgeixen alhora: una exposició retrospectiva de l'obra d'Iglésias i el IX volum de la col·lecció QUADERNS DE FOTOGRAFIA.

La Casa de Cultura de Girona ha estat l'emplaçament escollit per acollir l'exposició que el mateix Pep Iglésias, en el moment de començar-la a organitzar, va decidir titular Anacronismes, 1978-2009. Amb aquesta mostra es pretén donar una imatge global, però alhora acurada, de la figura de Pep Iglésias, tant de la seva faceta com a fotoperiodista com la personal, la de ciutadà gironí fortament vinculat a la ciutat que el va veure néixer. Són un total de 124 fotografies de diferents formats, en blanc i negre i en color, que fan un repàs al conjunt del fons de Pep Iglésias. Les seves imatges són el testimoni gràfic de l'evolució més important en el món de la fotografia dels darrers setanta anys, aproximadament, i el seu llegat és un referent imprescindible per al fotoperiodisme de premsa local i de la fotografia freelance.

Paral·lelament a aquesta exposició i amb el mateix nom, Anacronismes, 1978-2009, també es presenta el nou volum de la col·lecció QUADERNS DE FOTOGRAFIA, que edita INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona amb l'objectiu de donar a conèixer l'obra dels fotògrafs que han fet donació dels seus fons fotogràfics a la Diputació de Girona. Així doncs, aquest nou volum, el novè de la col·lecció, està dedicat a Pep Iglésias. El llibre consta d'una primera part formada per textos institucionals i personals que defineixen la figura de Pep Iglésias, entre els quals, d'Eudald Camps, Imma Merino o Eva Vàzquez, que ens acosten a la vida i a la professió d'aquest fotògraf i fotoperiodista gironí; i d'una segona part que conté unes quatre-centes imatges del seu fons fotogràfic.

La presentació. Tant l'exposició com el llibre es presentaran el proper dimarts, 16 d'octubre, a les 19 h, a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura, en un acte públic que estarà encapçalat per Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, i que comptarà també amb Lluís Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura, i Natàlia Navarro, cap d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Hi intervindran com a ponents Eva Vàzquez, periodista, i Daniel Gluckmann, fotògraf i director a Espanya i Portugal de Getty Images. Després de la presentació, hi haurà una visita guiada a l'exposició a càrrec de Toni Iglésias, publicista i creatiu, i Daniel Gluckmann.

L'exposició es podrà visitar del 17 d'octubre al 17 de novembre de 2018 a la Casa de Cultura. I el servei educatiu de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona ha preparat dues activitats paral·leles, que tenen la finalitat d'acostar la figura del fotoperiodista a nens i joves.

Durant l'horari d'obertura de la sala es podrà participar de manera lliure a l'activitat "Emociona't amb Pep Iglésias: a través d'uns autoretrats d'Iglésias s'hauran de representar les emocions que transmeten les fotografies a qui les mira. A banda d'aquesta activitat, del 17 d'octubre al 17 de novembre, a l'espai lúdic situat a la planta baixa de la Casa de Cultura es proposa crear una història a partir de les fotografies de l'exposició i compartir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #pepiglésiasccg.


Blog
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situación Aviso legal Diputació de Girona 2018