Logo DDGI
Exposició

Exposicions virtuals

Valentí Fargnoli. El paisatge revelat

Cicle: Valentí Fargnoli. El paisatge revelat (2019)

Autors: Valentí Fargnoli

Valentí Fargnoli i Iannetta (Barcelona, 1885 - Girona, 1944) va ser un dels fotògrafs més importants de la primera meitat del segle xx. La seva obra ha esdevingut un valuós testimoni documental de la gent, els pobles i els paratges de les comarques gironines abans del desenvolupament turístic. Paisatges d'un temps passat que es revelen avui als nostres ulls: alguns intactes, altres irrecognoscibles i molts perduts per sempre, a través de la càmera del fotògraf i de la seva mirada.

L'exposició «Valentí Fargnoli. El paisatge revelat» s'emmarca en el programa d'actes de commemoració del 75è aniversari de la mort del fotògraf que la Diputació de Girona impulsa al llarg de l'any 2019. Les imatges de l'exposició provenen de les col·leccions i fons fotogràfics que conserva INSPAI, Centre de la Imatge. Des de l'any 2011, aquesta institució ha dut a terme les tasques de documentació, restauració i digitalització d'aquestes valuoses imatges, i avui les custodia perquè d'ara endavant es preservin.

Us convidem a gaudir, des de la particular òptica de Fargnoli, d'un formidable passeig visual per (re)conèixer escenaris i moments de la nostra història que han perviscut en forma de memòria col·lectiva fins als nostres dies.


Ubicació actual

Casa de Cultura, Girona

Dies

Del 2 d'abril al 25 de maig de 2019

Catàleg

Catàleg

Invitació

Invitació

Dossier de premsa

Dossier de premsa
< Torna al llistat Següent exposició >
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018