Logo DDGI
Exposició

Exposicions virtuals

La frontera Sud, a l'ombra del Nord

Cicle: Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines (2019)

Autors: Martí Albesa

Aquest projecte fotogràfic, guanyador de la dissetena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s, es presenta en una exposició de trenta fotografies en la qual Martí Albesa ha volgut mostrar la realitat del fenomen migratori a la frontera sud d'Europa (al sud de la península Ibèrica): la massiva arribada de persones provinents del continent africà i la situació de col·lapse de les institucions encarregades de la seva atenció.

El fotògraf construeix un discurs fotogràfic amb l¿objectiu de denunciar la manca d'atenció de les persones que creuen l¿estret de Gibraltar, unes persones carregades d¿esperança però alhora temoroses del seu incert futur.

«Als ulls d¿aquestes persones, res més que tristesa i resignació. Als seus cors, una força més que humana per sobreviure a les misèries que els han estat escrites. No hi ha tanques, ni mars, ni fronteres tan forts com el dret a migrar que exerceixen a cada pas», explica l¿autor.
Martí Albesa ha centrat el seu treball en els ports de Tarifa, Algesires, Barbate i els centres que acullen els immigrants a Los Barrios i San Roque. A les imatges, que van ser captades a principis d¿agost de 2018, el fotògraf mostra com durant aquest període concret «La inacció i la descoordinació van acabar en aglomeracions a centres esportius, magatzems en desús o fins i tot als mateixos ports». I el resultat va ser «Centenars de persones amuntegades a l'espera que alguna institució se'n fes càrrec».


Vídeo

Ubicació actual

Sala d'exposicions, primer pis, Casa de Cultura de Girona

Dies

Del 15 d'octubre al 5 de novembre

Catàleg

Catàleg

Invitació

Invitació
< Torna al llistat
Logo Facebook Logo Vimeo Logo Youtube Logo Twitter
Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona. Tel. 972 185 058 / 972 185 000 info@inspai.catinfo@inspai.cat
Situació Avís legal Diputació de Girona 2018